Biedrība „Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” aicina uz informatīvajiem semināriem par aktualitātēm bioloģiskajā lauksaimniecībā

Lai informētu zemniekus par aktualitātēm bioloģiskajā lauksaimniecībā, biedrība “Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” (LBLA) februāra beigās uzsāks ikgadējo pavasara semināru ciklu Latvijas reģionos. Pirmais seminārs notiks 19. februārī Madonas novada Sarkaņu pagasta tautas namā „Kalnagravas”, 22. februārī būsim Durbē, 23. februārī Kuldīgā, savukārt 26. februārī ar Vidzemes puses bioloģiskajiem lauksaimniekiem tiksimies Cēsīs. Martā un aprīlī semināri norisināsies citās Latvijas pilsētās (semināru grafikam un darba kārtībām aicinām sekot līdzi biedrības mājas lapā www.lbla.lv).

Semināru pirmajā daļā par aktualitātēm bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta saņemšanas noteikumos, obligātajiem minimālajiem ieņēmumiem un citām nozares aktualitātēm stāstīs LBLA valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.

VSIA „Sertifikācijas un testēšanas centrs” un biedrība „Vides kvalitāte” pārstāvji informēs par jaunumiem sertifikācijā un aizvadītā gada veiktajās kontrolēs konstatētajām neatbilstībām bioloģiskajās saimniecībās. Par aktuālo Lauku atbalsta dienesta (LAD) darbībā stāstīs pārstāvji no LAD reģionālajām pārvaldēm.

Semināru otrajā daļā aicināsim dažādu uzņēmumu pārstāvjus pastāstīt par sadarbības iespējām. Kopā ar mums būs AS „Baltu Veterinārija”, AS „Dobeles dzirnavnieks”, SIA „Timac Agro Latvia”, SIA „Aloja Starkelsen”, SIA ”Scandagra Latvia”, SIA „Litimeksa Latvija”, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Iepriekšējā pieteikšanās semināriem nav nepieciešama!

Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar LBLA biroju (tālr.: +371 20262027, e-pasts: info@ekoprodukti.lv).

 

Informāciju sagatavoja

Ieva Liepniece

biedrība „Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija”

info@ekoprodukti.lv

www.lbla.lv