Precizēti atbalsta saņemšanas nosacījumi ieguldījumiem meža platības paplašināšanā un dzīvotspējas uzlabošanā

Otrdien, 27. februārī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus kārtībā, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu ieguldījumos meža platības paplašināšanā un dzīvotspējas uzlabošanā.

Ņemot vērā pasākumā iestrādātos augstos kvalitātes kritērijus, grozījumi paredz palielināt maksimālo platību, kurā var veikt meža ieaudzēšanu, līdz 20 ha vienam atbalsta saņēmējam plānošanas periodā. Grozījumi paredz arī iespēju apmežot nelielu platību līdz 4 ha līdzšinējo 2 ha vietā (atsevišķi no lauksaimniecības zemes esošu platību, uz kuru netiek attiecināts nosacījums par augsnes auglību).

Papildināti arī projektu atlases kritēriji apakšpasākumā „Meža ieaudzēšana” un „Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai”, dodot iespēju atbalsta pretendentam iegūt papildu punktus projekta vērtēšanas procesā, ja pretendents apguvis mežsaimniecības mācību kursu Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam pasākuma “Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi” apakšpasākumā “Profesionālās izglītības un prasmju apguves pasākumi”.

Vairāk informācijas – noteikumos „Grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 4.augusta noteikumos Nr.455 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākuma „Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā” īstenošanai””, kas stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Informācijas avots: ZM