Pasaules Dabas Fonds aicina pievienoties Zemes stundai

24. martā visā pasaulē tiks svinēta Zemes stunda, kuras laikā no plkst. 20.30 līdz 21.30 iedzīvotāji, pašvaldības, organizācijas un uzņēmumi tiek aicināti uz stundu izslēgt gaismu, tādējādi simboliski demonstrējot rūpes par vidi un klimata pārmaiņu ierobežošanu.

“Vides problēmas visā pasaulē aizvien aktualizējas un šie jautājumi ir svarīga tēma visdažādākā līmeņa starptautiskos procesos. Latvija nav vientuļa sala. Taču joprojām diskusijās par valsts attīstības perspektīvam un lēmumu pieņemšanā vide un vides problēmas ir otršķirīgas. Modernā sabiedrībā vides un ekonomiskās intereses nav nošķiramas, un ekonomiskā attīstība nedrīkst nonākt pretrunā ar vides  vajadzībām,” akcentē Pasaules Dabas Fonda (PDF) direktors Jānis Rozītis.

“Tetra Pak jau trešo gadu atbalsta Zemes stundu, jo mūs vieno pārliecība – katrai videi draudzīgajai rīcībai ir nozīme. Kā pasaulē vadošais pārtikas pārstrādes un iepakojuma ražotājs Tetra Pak izvirzījis vides saudzēšanu kā prioritāti visā piegādes ķēdē – no resursu piegādātājiem līdz izlietotā iepakojuma otrreizējai pārstrādei. Taču ilgtspējas nodrošināšana ir komandas darbs. Tādēļ pozitīvi, ka  videi draudzīgas iniciatīvas sāk īstenot arvien vairāk uzņēmumu un ilgtspējīgu uzņēmējdarbības vadību kā prasību uzstādīt saviem biznesa partneriem,” uzsver Ilze Maskalāne, Tetra Pak Baltijas reģiona vides projektu vadītāja.

Šogad Zemes stundas tēma ir bioloģiskā daudzveidība. Tādēļ PDF sadarbībā ar uzņēmumu Tetra Pak aicina Zemes stundas laikā gan izslēgt gaismu, gan “pieslēgties” dabai. Proti,  nofotografēties ar kādu sev sirdij tuvu dabas objektu vai atrast savā bilžu arhīvā jau esošu fotoattēlu, un, lietojot mirkļbirku #zemesstunda, dalīties ar to sociālajos tīklos.

PDF arī atgādina, ka Zemes stunda nav mēģinājums stundas laikā ietaupīt elektrību. Tā ir vienota sabiedrības līdzdalības akcija, izgaismojot būtiskākās vides problēmas un uzsverot katra individuālo atbildību. Ir būtiski atgādināt,  ka videi draudzīgu paradumu prakse, resursu saudzēšana un rūpes par vides ilgtspēju ir nepieciešamas katru dienu.

Informācijas avots: Pasaules Dabas Fonds