Diskusijas par vietējo pārtikas ražotāju ķēdēm un jaunumiem produkcijas ražošanā un realizācijā

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) un LLTA “Lauku Ceļotājs” 9.oktobrī, plkst. 10.00 -14.00, Zemkopības ministrijas 314.telpā rīko diskusiju par vietējo pārtikas ražotāju ķēdēm un jaunumiem produkcijas ražošanā un realizācijā, uz kuru tiek aicināti vietējās pārtikas ražotāji, to apvienojošās organizācijas un vietējās pārtikas izplatītāji.

Asnāte Ziemele, LLTA “Lauku Ceļotājs” prezidente: “Tā kā projekta pamatideja ir balstīta uz Baltijas jūras reģiona lauku teritoriju vietējās produkcijas ražotāju apvienojošo organizāciju izmaksu un cilvēkresursu pārdomātu risinājuma izveidošanu produkcijas izplatīšanai tās piedāvātājiem gala patērētājam, tāpēc arī visas projekta darbības ir mērķtiecīgi vērstas uz vietējo pārtikas ražotāju atbalsta mehānismu un B2B izplatīšanas modeļa izveidi. Veidojot diskusijas un seminārus vēlamies uzzināt, noskaidrot un izprast, kas ir tās lietas, kuras būtu jāmaina, jāuzlabo vai jāievieš, lai mājražotāju, pārtikas amatnieku, mazo un vidējo uzņēmēju ražotā produkcija būtu sastopama arvien biežāk un produkcijas ceļš uz to būtu laiku, finanses un cilvēkresursus saudzējošāks.

9.oktobra diskusijā kopā ar nozares speciālistiem diskutēsim par projekta aktualitātēm, Latvijas tradicionālo ārstniecības augu izmantošanu, jaunākām likumdošanas aktualitātēm un piedāvātajiem risinājumiem attiecībā uz “Izmantošanai pārtikā aizliegto un ierobežoti lietojamo augu, augu daļu un citu vielu saraksta” un grozījumiem MK Noteikumos Nr. 235 “Prasības olu apritei nelielā apjomā”, kā arī informāciju par augļu, ogu un dārzeņu alternatīvajām konservēšanas metodēm.

Detalizēta semināra programma.

Pietiekšanās: “Lauku ceļotājs” veronika@celotajs.lv, 67617600 līdz 1.10.2018. (Veronika)

 

Savukārt, 23.oktobrī plkst.10:00 – 16:00, Virkas muižā, Virkas iela 27, Kuldīgā notiks darba seminārs un konsultācijas vietējās pārtikas produkcijas ražotājiem.

Semināra ievadlekcijā ēdiena kultūras eksperte Dr. art. Astra Spalvēna informēs un atbildēs uz jautājumiem par pārtikas produktiem un kulināro mantojumu, kā arī par mantojuma lietošanu produktu veidošanā.

Savukārt Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Mg.sc.soc Iveta Krauja klātesošos informēs par produkta un iepakojuma savienību, iepakojuma klasifikāciju, materiāliem, formām, veidiem, marķējumu.

Pēc lekcijām un diskusijām klātesošajiem tiks sniegtas konsultācijas par kulinārā mantojuma lietošanu produktu veidošanā un konkrēta produkta iepakošanas risinājumiem, sniedzot ieteikumus par uzlabojumiem.

Lūdzam paņemt līdzi sava ražojuma paraugu, par kuru gribiet saņemt konsultāciju. Ieteicams jau iepriekš atsūtīt sava ražojuma fotogrāfiju un aprakstu, lai eksperti varētu labāk sagatavoties katra produkta analīzei.

Detalizēta semināra programma.

Pieteikšanās –  inese@celotajs.lv, 29 462 024 līdz 1. oktobrim.

 

8.novembrī “Kalnmuižas pilī”, Kandavas novadā LLTA “Lauku ceļotāja” gada noslēguma seminārs –  kontaktbirža “Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam”. Pasākuma sākumā LLTA „Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele runās par  asociācijas 2018. gada aktualitātēm, sniegs pārskatu par statistiku, tendencēm un aktivitātēm, kā arī ieskicēs 2019. gada plānotos pasākumus. Ar lekciju par vietējās pārtikas nozīmi ēdienkartēs uzstāsies šefpavārs, par vietējās pārtikas sasniedzamību – Kurzemes pārtikas ražotāju ķēdes un Rīgas izplatītāju pārstāvji.

Pasākuma noslēguma daļā notiks reģionālā sadarbības tīkla starp tūrisma/ēdināšanas uzņēmumiem un vietējiem pārtikas ražotājiem/zemniekiem izveides kontaktbirža. Ražotājiem tiks dota iespēja īsi prezentēt savu līdzpaņemto produkciju. To degustējot, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji varēs uzrunāt ražotājus, lai apmainītos ar kontaktiem un nepieciešamo informāciju veiksmīgai sadarbībai.
Pieteikšanās līdz 25. oktobrim, rakstot uz inese@celotajs.lv.

Detalizētāka programma sekos: http://www.losp.lv/node/5039

 

 

Projekts tiek īstenots Interreg Baltijas jūras reģiona programmas ietvaros un to īsteno 15 partnerorganizācijas no 10 Baltijas jūras reģiona valstīm. Latviju projektā pārstāv LLTA “Lauku Ceļotājs” un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP).  Projekta īstenošanas laiks: 01.10.2017. – 01.10.2020.; Projekta budžets: kopā 2 436 479 EUR, ko veido ERAF līdzfinansējums1 624 240,15 EUR, Norvēģijas līdzfinansējums 144 454 EUR un ENI līdzfinansējums 45 239,55 EUR.; http://www.losp.lv/node/5038

logo_losp projekts