Aitkopības tradīcijas Brīvdabas muzejā

1.septembrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies pasākums “Amatu diena. Spēļu un rotaļu diena.”. Jau trešo gadu arī biedrība “Latvijas aitu audzētāju asociācija” piedalās šajā brīnišķīgajā pasākumā, lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem parādītu cik dažādas un skaistas Latvijā ir aitas, ko no tās produktiem var iegūt.
Pasākuma programma:

10:30 Vilnas tērpu un aksesuāru izstādes atklāšana
11:00 Aitas cirpšana
12:00 Aitu izstāde un parāde
13:30 Aitas cirpšana
14:00 Vilnas maisa mešana
15:00 Aitas cirpšana
16:00 Noslēgums
Visas dienas garumā darbosies dažādas radošās darbnīcas bērniem, degustāciju galds, iespēja nobaudīt jēra gaļas burgerus, zupu un aitas piena produktus. 
Šogad lepojamies ar vilnas tērpu un aksesuāru izstādi, kura ir tapusi no 10 aitu šķirņu vilnas (Vācu merino, Il de france, Sufolkas, Latvijas tumšgalves, Texel, Oxforddounas, Ostfrīzijas piena aitas, Romanovas, Somijas Landrasi, Haidšnukes)  sarabībā ar Dizaina un mākslas vidusskolu.  Tika radīti mūsdienīgi tērpi un aksesuāri – mēteļi, vestes, cimdi, apmetņi, cepures, masāžas zābaki, pirkstu lelles, somas.  
Šajā dienā būs arī daudz un dažādas citas aktivitātes pārējā Brīvdabas muzeja teritorijā, piemēram, Pirts svētki.Ieeja pasākumā saskaņā ar Brīvdabas muzeja cenrādi.
Uz tikšanos 1.septembrī Brīvdabas muzejā!