Aicinām uz tikšanos ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu!

Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” sadarbībā ar biedrību “Gaļas liellopu audzētāju biedrība” un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Jēkabpils biroju aicina Sēlijas zemniekus un lauku iedzīvotājus uz tikšanos ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu. Tā norisināsies š.g. 25.septembrī, no plkst. 11:00 līdz 13:00 Gārsenes kultūras namā (Gārsene, Aknīstes novads, LV-5208).

Tikšanās ietvaros zemkopības ministrs un Zemkopības ministrijas pārstāvji lauku uzņēmējiem prezentēs nākamā plānošanas perioda Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) priekšlikumus, sniegs atbildes par mazo un vidējo saimniecību investīciju iespējām, potenciālajiem atbalstiem mazo kooperatīvu veidošanā, tiešmaksājumiem – kādas būs izmaiņas, kā jaunie pasākumi vides un klimata mērķu izpildei ietekmēs lauksaimnieku darbu, kā arī par pārejas gada 2021.g. (2022.g.) plānotajiem pasākumiem lauku uzņēmējiem.

Tikšanās noslēgumā būs diskusija ar zemkopības ministru par lauku apdzīvotības saglabāšanu un veicināšanu.

PROGRAMMA

Dalībai aicinām pieteikties līdz 23.septembrim, zvanot pa tālruni +371 26536985 vai +371 28628983, vai rakstot uz e-pastu info@lzf.lv, vai info@glab.lv

Informējam, ka pasākuma laikā tiks fotografēts, un šie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos.

Būsim atbildīgi un aicinām neapmeklēt pasākumu, ja esat pēdējo 14 dienu laikā bijis ārpus Latvijas, esat bijis kontaktā ar COVID-19 slimnieku vai tā kontaktpersonām.

Biedrība „Latvijas Zemnieku federācija” ir izveidota 1990. gadā (reģistrēta 1993.gadā) un šobrīd pārstāv vairāk nekā 7000 ražojošus dažādu nozaru lauksaimniekus visā Latvijā. Latvijas Zemnieku federācijā aktīvi darbojas 9 reģionālās lauksaimnieku apvienības (biedrības), 5 nacionālās lauksaimniecības nozaru organizācijas, 1 lauku pašvaldība, 153 individuālie biedri un 3 reģionālās lauksaimnieku kopas

Biedrība “Gaļas liellopu audzētāju biedrība” kopumā apvieno ap 250 gaļas liellopu audzētājus. GLAB var iestāties jebkura fiziska vai juridiska persona, kura nodarbojas ar gaļas liellopu audzēšanu. Biedrība nodarbojas ar gaļas liellopu audzētāju interešu pārstāvēšanu, nozares popularizēšanu, biedru informēšanu par aktualitātēm nozarē, kā arī sadarbībā ar dažādiem ar lauksaimniecību saistītiem uzņēmumiem piedāvā īpašus piedāvājumus biedriem.