Likteņdārzs aicina piedalīties Lielā kalna veidošanā

Vietā, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne, – Likteņdārzā arī šogad turpinās darbs pie Baltijā unikālā dabas objekta pilnveides, lai 2018.gadā varētu Latvijai pasniegt skaistu dāvanu. Viena no iecerētajām vietām ir Lielais kalns.

Aicinām Latvijas zemniekus atbalstīt Lielā kalna tapšanu, atvedot melnzemi, smiltis, granti, augsni uzlabojošus koncentrātus vai citu objekta veidošanai noderīgu materiālu. Kalns šobrīd it tapšanas sākumstadijā, un kopā tam nepieciešami 200 tūkstoši kubikmetru zemes. Tapāt gaidīsim arī  akmeņus, ko izmantojam objektu veidošanā.

Plānots, ka 12,5 metrus augstā Lielā kalna dienvidu nogādi rotās jaukts lapu un skuju koku mežs, bet ziemeļu pusē būs liela pļava ar puķēm no visas Latvijas. Likteņdārza mākslinieciskās un filozofiskās koncepcijas autors ir Japānas ainavu arhitekts Šunmio Masuno, tomēr tā teritorijai ir sena vēsture un Lielais kalns ir simbols Latvijas skaistajai, neatkārtojamajai dabai.

Kā var atbalstīt Lielā kalna tapšanu?

 Zemniekus vai zemes īpašniekus aicinām sazināties ar fonda pārstāvjiem, pirms viesošanās atsūtot informāciju uz e-pastu info@koknesesfonds.lv, vai vest zemi uz Likteņdārzu, vienojoties par nepieciešamo uz vietas.

  • Ikviens Latvijas cilvēks ir aicināts iesaistīties, nogādājot uz Likteņdārzu “saujiņu” zemes no sava vai senču dzimtā novada, būvējot kalnu un dodot savu pozitīvo enerģiju.

Uzdāvināsim kopīgu dāvanu Latvijai tās simtgadē!