Dabai draudzīga plēve augsnes pārklāšanai

Plēve augsnes pārklāšanai BioAgri ir unikāls produkts Latvijas tirgū – vienīgā kompostējama un bioloģiski noārdāma plēve, kas pilnībā sadalās un neatstāj mikroplastmasas piesārņojumu augsnē.

“Šobrīd tādas jaunattīstības valstis kā, piemēram, Spānija saskaras ar būtiskām problēmām, ko veido augsnes piesārņojums, tieši no plastmasas plēvju pārpalikumiem augsnē. Arī Eiropas Savienības kopējie aprēķinātie lauksaimniecības plēves gada pārdošanas apjomi parāda, ka 2019. gadā tika savākti aptuveni 63% no ES radītajiem lauksaimniecības plastmasas atkritumiem, bet atlikušo 37% jeb 197 547 tonnu lauksaimniecības plēvju liktenis nav zināms. Daļa no nezināmā piesārņojuma paliek lauksaimniecības zemē, radot auglīgās augsnes piesārņojumu. Augsnē radītais piesārņojums degradē auglīgo zemes slāni un zemes platības kļūst lauksaimniecībā neizmantojamas. Savukārt piesārņotās augsnes aizvākšana no laukiem veicina augsnes organiskā oglekļa – galvenā augsnes veselības komponenta – zudumu. Manuprāt, ir svarīgi novērst šo piesārņojuma problēmu jau saknē, mācoties no citu valstu kļūdām,” uzsver uzņēmuma SIA “CleanLiving Trade” vadītāja Zanda Briķe, kas šobrīd lielu daļu savas ikdienas velta mācībām Latvijas Universitāte, lai iegūstu maģistra grādu vides zinībās.

BioAgri plēve ir ideāli piemērota izmantošanai gan lauksaimniecības ražošanā,  gan  ainavu veidošanā dārzos un publiskajos apstādījumos. Plēves ražošanai izmantoti izejmateriāli, ko iegūst, izmantojot cieti, celulozi, augu eļļas un to kombinācijas.

  • BioAgri plēvi var ieklāt un perforēt ar to pašu iekārtu, ko izmanto tradicionālajai plastmasas plēvei;
  • Nav augsnes piesārņojuma, nav plastmasas gabalu uzkrāšanās, nav mikroplastmasas;
  • Pārklājot augsni ar plēvi tā iesilst efektīvāk. Rezultātā sēklas dīgst ātrāk un augu attīstību neaizkavē zemas temperatūras;
  • Samazinās nezāļu izplatība, samazinās  pesticīdu lietošanas nepieciešamība;
  • Saglabā mitrumu augsnē, samazina ūdens patēriņu;
  • Aizsargā no lietus vai vēja izraisītas erozijas;
  • Novērš augļu un dārzeņu, puķu tiešu saskari ar augsni;
  • Nav nepieciešama plēves atlikumu izvešana no lauka, dobēm, apstādījumiem.

Plašāka informācija par BioAgri plēvi šeit : Jaunums Latvijas tirgū – DABAI DRAUDZĪGA plēve augsnes pārklāšanai – CleanLiving

SIA “CleanLiving Trade” ir vadošais biopolimēru tirdzniecības pārstāvis Latvijā un spēcīgs viedokļu paudējs biopolimēru jomā, kura viedoklis nozarē tiek uzklausīts. SIA “CleanLiving Trade” Latvijas uzņēmumiem, pašvaldības iestādēm un privātpersonām nodrošina iespēju iegādāties ilgtspējīgas, no dabīgiem materiāliem ražotas biopolimēru preces – atkritumu maisus, iepirkumu maisus, pārtikas plēvi, suņu izkārnījumu maisus un plēvi augsnes pārklāšanai. Visām biopolimēru precēm ir piešķirti starptautiski atzīti TÜV AUSTRIA kompostējamības sertifikāti – Ok Home Compost, Ok Industrial Compost, Ok Biodegradable Soil.

Vairāk informācijas par uzņēmumu mājas lapā: www.cleanliving.lv un sociālo tīklu profilos Instagram, Facebook, Youtube, Linkedin (@cleanliving.lv).

Kontaktinformācija:

Zanda Briķe

Uzņēmuma SIA “CleanLiving Trade” vadītāja

zanda@cleanliving.lv

+(371) 29821918

www.cleanliving.lv